Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 09:15

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Ιερουσαλήμ εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδικάζοντας φερόμενη διαφθορά και τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Το πλήθος κρατώντας πανό, σημαίες και συνθήματα για την παραίτησή του, πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους έξω από την επίσημη κατοικία του Νετανιάχου. Ορισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τουλάχιστον 7 ανθρώπους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι διαμαρτυρίες αυξήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι επικριτές του Νετανιάχου τον κατηγορούν ότι η προσοχή του έχει αποσπαστεί από υπόθεση διαφθοράς εναντίον του την ώρα που υπάρχει έξαρση της COVID-19 στη χώρα. Ο πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Νετανιάχου καταδικάζει τις διαδηλώσεις που γίνονται εναντίον του, κατηγορώντας τους διαδηλωτές για καταπάτηση της δημοκρατίας και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι τις ενθαρρύνουν. Επίσης επιχειρηματολογεί ότι η οικονομία του Ισραήλ είναι σε καλύτερη θέση από αυτές πολλών ανεπτυγμένων χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις γίνονται μερικές μόνον ημέρες πριν από την διορία της 25ης Αυγούστου για την υιοθέτηση του κρατικού προϋπολογισμού από την κυβέρνηση. Η μη υιοθέτησή του θα οδηγήσει σε γενικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 09:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει