Στους 131 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 02:45

Εικοσιπέντε νέοι θάνατοι εξαιτίας του νέου κοροναϊού καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, γεγονός που ανέβασε σε 131 τους νεκρούς σε όλη την Κίνα αφότου ξέσπασε η επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Οι υγειονομικές αρχές της Χουμπέι κατέγραψαν επίσης 840 νέα κρούσματα του κοροναϊού, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.300 και πλέον.

Η έξαρση της επιδημίας καταγράφεται παρά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι είναι σε θέση να περιορίσει την επιδημία και οδήγησε αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα και πολλές πολυεθνικές να περιορίσουν τα ταξίδια των εργαζομένων τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Οι νέοι θάνατοι και τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν παρότι έχουν επιβληθεί δραστικά μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων σε όλη την επαρχία Χουμπέι.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας, τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές κινεζικές πόλεις και σε πάνω από 12 χώρες του εξωτερικού.

Δεν έχει καταγραφεί κανείς θάνατος εκτός Κίνας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 02:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει