Στους 15 οι νεκροί από το ναυάγιο στον ΔούναβηΆλλα δύο πτώματα, το 14ο και το 15ο, ανασύρθηκαν από τον Δούναβη μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στις 29 Μαΐου στη Βουδαπέστη, με ένα πλοίο αναψυχής που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, ενώ 13 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, δήλωσαν την Πέμπτη οι ουγγρικές αρχές.

Τα πτώματα δύο γυναικών εντοπίστηκαν την Τετάρτη, το ένα στο ύψος του Έρτσι, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά, και το άλλο στην ίδια τη Βουδαπέστη, όχι μακριά απο το σημείο της τραγωδίας. Όλα τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως Νοτιοκορεάτες.

Το “Mermaid”, ένα σκάφος μήκους 26 μέτρων που μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, βυθίστηκε μέσα σε επτά δευτερόλεπτα στις 29 Μαΐου μετά τη σύγκρουσή του με το “Viking Sigyn”, ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 135 μέτρων. Μόνο επτά επιζώντες έχουν καταμετρηθεί.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες έχουν σταλεί επί τόπου στην προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ναυαγισμένο σκάφος, σε βάθος επτά και πλέον μέτρων στο επίπεδο της γέφυρας Μαργκερίτε, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Τα ισχυρά ρεύματα στον Δούναβη καθιστούν ωστόσο πολύ επικίνδυνες τις καταδυτικές επιχειρήσεις αποκλείοντας σε αυτό το στάδιο το ενδεχόμενο κατάδυσης στο εσωτερικό του πλοίου.

Ένας πλωτός γερανός, που διαθέτει αρκετή ισχύ προκειμένου να ανελκύσει το σκάφος, έφθασε χθες στη Βουδαπέστη, αλλά θα πρέπει να παραμείνει σταθμευμένος βόρεια της ουγγρικής πρωτεύουσας έως ότου η στάθμη του ποταμού επιτρέψει τη ρυμούλκησή του μέχρι το σημείο του δυστυχήματος. Ο γερανός μπορεί να αναλάβει δράση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, που συγκρούστηκε την περασμένη εβδομάδα με το ουγγρικό σκάφος αναψυχής στον Δούναβη, ήταν καπετάνιος ενός πλοίου στην Ολλανδία που είχε προκαλέσει ένα ατύχημα εκεί τον Απρίλιο, δήλωσαν σήμερα Ούγγροι εισαγγελείς.

Σε μια δήλωση οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης πως η έρευνά τους δείχνει πως ο καπετάνιος «διέγραψε δεδομένα από το τηλέφωνό του» μετά τη σύγκρουση στη Βουδαπέστη.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 02:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει