Στους 42 οι νεκροί στην Υεμένη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 04:07

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις περιοχές που ελέγχονται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης αυξήθηκαν σε 222 χθες Κυριακή, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 10.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στoν COVID-19 στις περιοχές υπό τον έλεγχό της έχουν αυξηθεί σε 42.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 10 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί στις περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, τη 10η Απριλίου.

Η κυβέρνηση της Υεμένης έχει ανακοινώσει πως λαμβάνει διάφορα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα στην Άντεν και άλλες μεγάλες πόλεις, Ζητεί επίσης από δωρήτριες χώρες και διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις να της προσφέρουν βοήθεια για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Την Παρασκευή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, όπου μαίνεται ένοπλη σύρραξη από το 2013, «έχει ουσιαστικά καταρρεύσει» καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 04:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει