Στους 7.166 οι νεκροί στην Κολομβία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 06:34

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κολομβία ξεπέρασε χθες Τρίτη τους 7.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν ακόμη 237 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, με το σύνολο των νεκρών που έχουν καταγράψει οι Αρχές στην Μπογκοτά να φθάνει τους 7.166 αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, την 6η Μαρτίου.

Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 211.038, σύμφωνα με τις Αρχές. Στην πρωτεύουσα Μπογκοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των μολύνσεων.

Στην Μπογκοτά και στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας των Αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της ασθένειας και να αποφύγουν την επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Ανήσυχη μπροστά στο χτύπημα που δέχεται η οικονομία, η κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε χαλάρωσε κάποια μέτρα, την ώρα όμως που ειδικοί προειδοποιούν πως η κορύφωση αναμένεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο δεξιός πρόεδρος ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες την παράταση του περιορισμού ως την 1η Αυγούστου, αλλά με πολλές εξαιρέσεις.

Η Κολομβία κατατάσσεται αυτή τη στιγμή πέμπτη στη Λατινική Αμερική τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του COVID-19, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 06:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει