Στο αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ στη Μαγούλα ο Κώστας Αχ. ΚαραμανλήςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 11:18

«Μέρα με τη μέρα βελτιώνουμε τις αστικές συγκοινωνίες. Η κατάσταση όμως δεν είναι ιδανική. Δεν είναι αυτή που αξίζει στους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμνλής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ στη Μαγούλα, με αφορμή την ολοκλήρωση της παραλαβής των 200 λεωφορείων των ΚΤΕΛ, τα οποία και έχουν ενισχύσει τον στόλο της Αττικής.

Ο υπουργός τόνισε πως εδώ και 17 μήνες γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια «για να αναβαθμίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών», επισημαίνοντας «πως 4,5 χρόνια δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν αγοράστηκε ούτε ένα νέο λεωφορείο, είχαμε το 1/3 των συρμών στο Μετρό ακινητοποιημένους».

«Σήμερα, λοιπόν, πρόσθεσε ο υπουργός, μετά από 17 μήνες, έχουμε κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα. Έχουν έρθει τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και τα 300 λεωφορεία με τη διαδικασία του leasing και σταδιακά θα κάνουμε το μεγάλο άλμα για να πάρουμε 1.300 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Κάνουμε λοιπόν μια στρατηγική αναδιάρθρωσης και αναμόρφωσης των αστικών συγκοινωνιών».

Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο συνομίλησε με οδηγούς των λεωφορείων και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά και τους πολίτες για τη μεγάλη υπομονή που κάνουν.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 11:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει