Στο Ανατολικό Πήλιο βρέθηκε ο κ. Καλτσογιάννης για προγραμματισμό νέων παρεμβάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Διαρκής αγώνας για το οδικό κύκλωμα Πηλίου

«Η βελτίωση της κατάστασης στο οδικό κύκλωμα Πηλίου είναι ένας διαρκής αγώνας, μια καθημερινή μάχη, την οποία και θα συνεχίσουμε να δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υποδομών και περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με φορείς περιοχών του Ανατολικού Πηλίου.

Το οδικό κύκλωμα αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα ενδιαφέροντος για τους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου και αυτό αναγνωρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία ενεργεί ήδη για την συστηματική «επούλωση» των πληγών.

«Στις τοπικές κοινωνίες του ορεινού όγκου του νομού μας, όπως στο Πήλιο, το οδικό δίκτυο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξή τους, την βελτίωση των οικονομικών, τουριστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων» τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε: «Το οδικό κύκλωμα Πηλίου έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια και πλέον δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις εξέλιξης στην πρόσβαση και την μετάβαση των κατοίκων, των επισκεπτών σε διάφορους προορισμούς. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έντονο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού επιχειρήσαμε εξαρχής και ενεργήσαμε με εργολαβίες κατόπιν διαγωνισμών αλλά και με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μαγνησίας σε διάφορα καίρια σημεία. Και αυτό πράξαμε με επιμονή και αποφασιστικότητα. Παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, «επουλώθηκαν» χρόνιες πληγές, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για νέες παρεμβάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε χθες το πρωί με εκπροσώπους φορέων από το Ξουρίχτι, την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση διαδοχικά με τους αντιδημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου Θεόδωρο Μπρίζη και Απόστολο Σουλδάτο, τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητος Ξουριχτίου κ. Νάνο, τον τέως Πρόεδρο κ. Τσιρογιάννη, την τέως Αντιδήμαρχο Μουρεσίου κα Χαρίκλεια Σουλτάνη κ.α. με τους οποίους έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής για τα οποία ο κ. Καλτσογιάννης σημείωσε ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας από κοινού Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενεργούν για την αντιμετώπισή τους.

Συζητώντας θέματα υποδομών και παρεμβάσεων, ανέφερε ο κ. Καλτσογιάννης, « όλο το προηγούμενο διάστημα δρούμε για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του ενιαίου Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ πλέον με τις εργολαβίες τεχνικών και ασφαλτικών 500.000 Ευρώ κάθε μία από αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτές που άμεσα θα δημοπρατηθούν ποσού 1.700.000 Ευρώ θα συνεχιστεί η συντήρηση του Οδικού Δικτύου του Νομού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει