Στο Βέλγιο για ιατρικές εξετάσεις ο σουλτάνος του Ομάν


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 05:40

Ο σουλτάνος του Ομάν Καμπούς ταξίδεψε στο Βέλγιο το Σάββατο για ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσε το περιβάλλον του, χωρίς να διευκρινίσει το είδος των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση 79χρονος σουλτάνος κυβερνάει το Ομάν από τότε που ανέβηκε στην εξουσία με αναίμακτο πραξικόπημα που έγινε με τη βοήθεια της Βρετανίας το 1970. Από το 2014 έχει ταξιδέψει για ιατρικούς λόγους στο εξωτερικό τουλάχιστον δύο φορές.

Στην ανακοίνωση του περιβάλλοντός του αναφέρεται ότι για τις εξετάσεις αυτές αναμένεται να χρειαστεί «περιορισμένο χρονικό διάστημα», αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Ο Καμπούς δεν έχει παιδιά και δεν έχει ορίσει επισήμως διάδοχο, αλλά έχει γράψει απορρήτως την επιλογή του σε χαρτί που βρίσκεται σε έναν σφραγισμένο φάκελο ο οποίος προορίζεται για το συμβούλιο της οικογένειας του σουλτάνου.

Η νομοθεσία του σουλτανάτου προβλέπει ότι η οικογένεια του σουλτάνου θα πρέπει να επιλέξει έναν νέο σουλτάνο εντός τριών ημερών από τότε που χήρεψε η θέση του. Αν δεν καταλήξει σε συμφωνία, το αμυντικό συμβούλιο της χώρας, ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου και οι επικεφαλής των δύο σωμάτων του συμβουλευτικού συμβουλίου θα πρέπει να ακολουθήσουν την επιλογή του Καμπούς και να ορίσουν σουλτάνο το πρόσωπο που υποδεικνύει ο ίδιος στο χαρτί που βρίσκεται στον σφραγισμένο φάκελο.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 05:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει