Στο Δικαστήριο της Χάγης θα μεταφερθεί ο Χάτζιτς

Ο δικηγόρος του Γκόραν Χάτζιτς, Τόμα Φίλα, ανακοίνωσε ότι ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Σερβία, μπορεί να μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.

«Η ανάκριση τελείωσε. Του επιδόθηκε το κατηγορητήριο (από το ειδικό σερβικό δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου), καθώς και η απόφαση σύμφωνα με την οποία πληρούνται όλοι οι όροι για τη μεταφορά του στη Χάγη», δήλωσε ο Φίλα στον Τύπο.

Ο Φίλα διευκρίνισε ότι δεν θα ασκήσει έφεση. Μία πηγή η οποία ήταν παρούσα στην ακροαματική διαδικασία επεσήμανε ότι η έφεση πρέπει να ασκηθεί μέσα σε τρεις ημέρες.

«Μάλλον δεν θα εκδοθεί πριν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα. Θα εκδοθεί μέχρι το Σάββατο αν δεν ασκήσει έφεση», πρόσθεσε αυτή η πηγή. «Έμοιαζε τρομαγμένος και ήταν συνεργάσιμος», επεσήμανε η ίδια πηγή.

«Του υποσχέθηκαν ότι θα δεχθεί αύριο και μεθαύριο επισκέψεις από την οικογένειά του. Στη συνέχεια, όσο με αφορά και όσο τον αφορά, μπορεί να φύγει για τη Χάγη», υπογράμμισε ο Φίλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει