Στο Κουβέιτ θα μετακινηθούν Καναδοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:14

Ορισμένοι από τους 500 Καναδούς στρατιώτες που σταθμεύουν στο Ιράκ θα μετακινηθούν προσωρινά στο Κουβέιτ για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της χώρας, καθώς εκφράζονται φόβοι για αντίποινα μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Τις επόμενες ημέρες και ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού του Συνασπισμού και του ΝΑΤΟ, ορισμένοι από τους δικούς μας ανθρώπους θα μετακινηθούν προσωρινά από το Ιράκ στο Κουβέιτ, ανέφερε ο στρατηγός Τζόναθαν Βανς σε επιστολή του που απευθύνεται στις οικογένειες των στρατιωτών και αναρτήθηκε στο Twitter.

«Για να το θέσουμε απλά, το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους», πρόσθεσε.

Ορισμένοι από τους Καναδούς συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ ενώ άλλοι μετέχουν στην Operation Impact, μια καναδική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των στρατιωτών στο Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Κουβέιτ. Συνολικά, περίπου 800 Καναδοί στρατιώτες σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρινό μίλησε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί η ένταση και να υποστηριχθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα του Ιράκ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει