Στο Λουξεμβούργο την Τρίτη η Σία Αναγνωστοπούλου για το Συμβούλιο Γενικών ΥποθέσεωνΟι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit και το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο θα συμμετάσχει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου. Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνεργαστούν ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί συζήτηση για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (2021 – 2027), ενώ αναμένεται να εγκριθούν τα συμπεράσματα του έγγραφου προβληματισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προς μια βιώσιμη Ευρώπη έως το 2030». Σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 1 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), οι υπουργοί θα συζητήσουν την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Πολωνία και τον σεβασμό των αξιών της ΕΕ στην Ουγγαρία. Κατά το γεύμα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 19:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει