Στο μικροσκόπιο τα δάνεια του προέδρου ΤραμπΟι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εξέδωσαν χθες μία κλήση προς τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ζητώντας στοιχεία για τα οικονομικά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τις ενέργειες τους, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν με σημείο ενδιαφέροντος τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το «Politico».

Παράλληλα με την έκδοση της κλήσης προς την αναφερόμενη τράπεζα, οι Δημοκρατικοί κλήτευσαν κι άλλες τράπεζες. Μεταξύ αυτών την JPMorgan Chase, την Bank of America, αλλά και την Citigroup, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο «ξεπλύματος» χρημάτων από την Ρωσία.

Οι Επιτροπές για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξέδωσαν τις κλήσεις, αναμένεται ότι θα προχωρήσουν και στην έκδοση νέων κλήσεων με στόχο τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσαν βοηθοί των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί ενισχύουν το πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών τους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης προετοιμάζεται για την μεθαυριανή δημοσιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η έκδοση των κλήσεων αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή» που έχει καθορίσει ο πρόεδρος Τραμπ για έρευνες γύρω από τα οικονομικά του.

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ έχουν περάσει στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας την λογιστική εταιρεία Mazars USA να μην συμμορφωθεί με την κλήση που έχει λάβει από τους Δημοκρατικούς της Επιτροπής Εποπτείας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφορικά με την παράδοση στοιχείων για τα οικονομικά του προέδρου Τραμπ.

Η Deutsche Bank είναι εδώ και καιρό ένας στόχος για τους Δημοκρατικούς, καθώς η τράπεζα έχει δανείσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν για την χρηματοδότηση των μεσιτικών δραστηριοτήτων του.

Παράλληλα, η ίδια τράπεζα διερευνάται για τον ρόλο που πιθανώς είχε στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, από την Ρωσία.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν αν η Ρωσία είχε κάποιον τρόπο άσκησης οικονομικών πιέσεων στον Τραμπ μέσω της Deutsche Bank, αλλά κι άλλων δανειοδοτήσεων που είχε λάβει ο Αμερικανός πρόεδρος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 10:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει