Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Χρυσόστομος
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 13:20

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται, από χθες το πρωί, ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, έχοντας προσβληθεί από τη νόσο COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, «ο μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτόν το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του, Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση».

Επίσης, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην κλινική Covid του “Αγίου Ανδρέα” για λίγες μόνο ημέρες».

Ως προς το χρονικό της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, από την 6η ΥΠΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, με εμπύρετο σύμπτωμα. Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι, προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του. Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι ο μητροπολίτης έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής».

Σύμφωνα πάντα με την 6η ΥΠΕ, «ο μητροπολίτης Πατρών, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού».

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επικοινώνησε μαζί του, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει