Στο Παρίσι ο Μ. Βορίδης για ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στη Δημόσια ΔιοίκησηΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 12:08

Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας και της Γαλλίας σε ζητήματα δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, στο Παρίσι, του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, με τη Γαλλίδα υπουργό Μετασχηματισμού και Λειτουργίας του Δημοσίου, Αμελί ντε Μονσαλέν.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της χώρας μας για συμμετοχή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης στο πρόγραμμα ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί η Γαλλία με αφορμή την επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Συμφωνήθηκε, εξάλλου, η ενεργότερη συμμετοχή του γαλλικού υπουργείου στην παροχή τεχνογνωσίας στη Δημόσια Διοίκηση της πατρίδας μας μέσω του γαλλικού φορέα τεχνικής βοήθειας «Expertise France», καθώς και η συνέχιση των κοινών εκπαιδευτικών δράσεων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ecole Nationale d’Administration).


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, 12:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει