Στο ταμείο ανεργίας ο Ταμπάρες και το σύνολο του προσωπικού της Ομοσπονδίας


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 22:10

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης (AUF) ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που ανέστειλε παγκοσμίως τις αγωνιστικές δραστηριότητες στον αθλητισμό.

«Η εκτελεστική επιτροπή πληροφορεί ότι, λόγω της τρέχουσας κρίσης στον τομέα της υγείας που οδήγησε στην παύση όλων των δραστηριοτήτων, υποχρεούται να λάβει μια σειρά δύσκολων αποφάσεων για να προστατεύσει τη μελλοντική λειτουργία της», αναφέρει η ανακοίνωση της AUF.

Το κύριο μέτρο που ανακοινώθηκε είναι οι απολύσεις προσωπικού. Αυτό συνεπώς αφορά κυρίως τον Ταμπάρες, εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας από το 2006. Η AUF αναστέλλει επίσης «όλες τις εξωτερικές συμβάσεις, σε όλες τις κατηγορίες». Διατηρούνται μόνο οι «βασικές» υπηρεσίες για τις «βασικές ανάγκες του οργανισμού».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης η απόφαση αυτή αφορά περίπου 400 άτομα, αλλά ο Ταμπάρες, που θεωρείται «δάσκαλος» του ποδοσφαίρου και η δημοφιλία του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, θα επιστρέψει όταν το ποδόσφαιρο ξεκινήσει πάλι στη χώρα, μαζί με άλλα άτομα.

Η AUF διευκρινίζει ότι θα εργαστεί για την προετοιμασία επιστροφής στις τοπικές και διεθνείς δραστηριότητες με τους «ελάχιστους πόρους». Το ποδόσφαιρο στη χώρα, όπως και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, αναβλήθηκε στις 13 Μαρτίου «μέχρι νεωτέρας».

Ήταν η ημέρα κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες τέσσερις περιπτώσεις κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες (27/3), 274 άτομα στη χώρα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 22:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει