Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 15:48

Η εξάπλωση του Covid-19 εκτοξεύθηκε στο Ιράν με την εορταστική περίοδο για το Νέο Έτος του περσικού ημερολογίου και ο αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η πόλη της Τεχεράνης κατατάσσεται τώρα στην ”κόκκινη” βαθμίδα, που είναι η υψηλότερη στην εθνική κλίμακα επιδημιολογικού κινδύνου: επιτρέπονται μόνο οι οικονομικές δραστηριότητες που θεωρούνται απαραίτητες (τρόφιμα, υγεία…).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν 13.890 νέα κρούσματα στα κέντρα διενέργειας τεστ της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Δεκεμβρίου (13.922) και πλησιάζει το ρεκόρ των 14.051 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των νέων θανάτων που οφείλονται σε επιπλοκές του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε σε 172, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Δεκεμβρίου.

Οι Ιρανοί γιόρτασαν το Νορούζ, το περσικό Νέο Έτος, στις 21 Μαρτίου. Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν συνήθως αποτελούν ευκαιρία για ταξίδια σε άλλες περιοχές της χώρας και για οικογενειακές συναθροίσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 15:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει