Στο φως εβδομήντα βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, 11:33

Εβδομήντα βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα κατά τη διάρκεια έργων, τα οποία γίνονται για την ανάπλαση του κτήματος Τατοΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης σχεδόν εξαφανισμένα, βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου. Τα μπαούλα και οι βαλίτσες άρχισαν να αποκαλύπτονται με προσοχή και με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν καμία φθορά.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες  σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα και γιατί δεν είχαν μεταφερθεί αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία.

Τα μυστήρια  των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου.

Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.

Επίσης στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου, πέραν από τις άμαξες ήρθαν στο φως και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρόνων με την ετικέτα  να γράφει «Δεκέλεια»!

 

  

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, 11:33



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει