Στο 6,6% επιβραδύνεται η αύξηση του προϋπολογισμού για στρατιωτικές δαπάνες το 2020


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 07:21

Η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε ο προϋπολογισμός της για την άμυνα να αυξηθεί κατά 6,6% το 2020, δηλαδή κατά ποσοστό που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων ετών – ήταν 7,5% πέρυσι – καθώς η οικονομία της δοκιμάζεται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Πεκίνου αντανακλά τις αβεβαιότητες όσον αφορά την παγκόσμια οικονομική συγκυρία. Το ποσοστό της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών περιλαμβάνεται στην κυβερνητική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έναρξη της ετήσιας συνόδου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Το σύνολο των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας θα ανέλθει σε 1,268 τρισεκατομμύριο γιούαν (163 δισεκατομμύρια ευρώ), θα είναι δηλαδή υποτριπλάσιο ως υποτετραπλάσιο σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κινεζικού κοινοβουλίου στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ θύμισε ότι μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για το Πεκίνο παραμένει η σχέση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν. «Θα εναντιωθούμε αποφασιστικά και θα αποτρέψουμε αποσχιστικές δραστηριότητες με σκοπό την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», τόνισε ο Λι.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 07:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει