Στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο στην Ανγκόλα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 01:40

Έφηβος σκοτώθηκε στη Λουάντα όταν άνοιξε πυρ στρατιώτης η μονάδα του οποίου συμμετέχει στην επιβολή των μέτρων περιορισμού για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών το Σαββατοκύριακο.

Το αγόρι 17 ετών έπεσε «θύμα πυροβολισμού» του στρατιώτη καθώς «φέρεται» να συμμετείχε σε διαδήλωση εναντίον του στρατού, στον οποίο έχει ανατεθεί να επιβάλλει τα μέτρα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες σε δημόσιους χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το υπουργείο θεωρεί τη θανατηφόρα χρήση του υπηρεσιακού όπλου του στρατιώτη «ανθρωποκτονία» και ανακοίνωσε πως διενεργείται έρευνα.

Την 9η Μαΐου, νεαρός σκοτώθηκε «από ατύχημα» κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε κατοίκους και την αστυνομία στη Λουάντα. Ο άνδρας 21 ετών ήταν ανάμεσα σε πολίτες που κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και δημόσιων συναθροίσεων.

Ο πρόεδρος της Ανγκόλας Ζουάου Λορέντσο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας τον Μάρτιο, απαγορεύοντας όλες τις συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις. Τον Απρίλιο, η κυβέρνησή του κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι σε πολλές χώρες της Αφρικής έχει διαπραχθεί σωρεία βιαιοτήτων από πλευράς των δυνάμεων ασφαλείας στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέχρι χθες Κυριακή επισήμως οι Αρχές στην Ανγκόλα κατέγραφαν επισήμως δύο θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 48 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 01:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει