Στρατούλης, Μεϊκόπουλος, Πουλάκης στο μπλόκο των αγροτών στο Αερινό

Στο αγροτικό μπλόκο στο Αερινό βρέθηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κώστας Πουλάκης, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δ. Στρατούλη και Αλ. Μεϊκόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Πουλάκης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών, καθώς και να τους παρουσιάσει τις θέσεις της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα για την προώθηση και επίλυση των αγροτικών αιτημάτων, αλλά και για τη γενικότερη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Κατά τη συζήτηση με τους αγρότες, ο κ. Πουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι για να βγούμε φωτογραφίες και να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις, όπως έκαναν πολλοί από εκείνους που σήμερα έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση. Ήρθαμε ν’ ακούσουμε τα προβλήματα, με τη δέσμευση να αναλάβουμε έμπρακτες πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για αγροτική ανάπτυξη όταν το κόστος της παραγωγής είναι στα ύψη. Πώς να παραμείνουν στα χωράφια οι αγρότες όταν πληρώνουν υψηλότατο φόρο για το πετρέλαιο, ενώ οι εφοπλιστές απαλλάσσονται, όταν το τιμολόγιο του αγροτικού ρεύματος έχει γίνει απαγορευτικό και τους κοροϊδεύουν προτείνοντάς τους να ποτίζουν νύχτα, όταν καλούνται να καταβάλλουν ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια;

Και αναρωτιόμαστε : Τι κάνει ο κ. Αγοραστός, ως ο Περιφερειάρχης της κατεξοχήν αγροτικής περιοχής για να σταθεί δίπλα στους αγρότες, πέρα από “εθιμοτυπικές” επισκέψεις; Ούτε καν το Περιφερειακό Συμβούλιο δε συγκάλεσε εκτάκτως, για να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα σταθεί δίπλα στις αγροτικές κινητοποιήσεις! Και πέρα από τα άμεσα αιτήματα, τι σχέδιο έχει για να γίνει η αγροτική παραγωγή πυλώνας της ανάπτυξης της περιοχής μας, όπως ευαγγελίζεται; Εκτός από το “Θεσσαλικό Καλάθι” και άλλες τέτοιες επικοινωνιακές εξαγγελίες που έχουν μείνει στα χαρτιά, ποιο είναι το σχέδιο για το αύριο της αγροτικής οικονομίας; Όπως η παράδοσή μας σωστά έχει πει, “με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια”. Απ’ αυτά όμως ο αγροτικός κόσμος χόρτασε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει