Στροφή Ζέττας Μακρή υπέρ του Ενιαίου ψηφοδελτίου, για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ την συνεργασία των Απ. Αθανασού και Σπ. Κοπάλη και καλεί τον Τ. Μπασδάνη για συστράτευση μαζί τους

Με το βλέμμα της στραμμένο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές της δεσμεύσεις και μετά τις τελευταίες εξελίξεις συνεργασίας των Απ. Αθανασού και Σπ. Κοπάλη, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, Ζέττα Μακρή, με ανοιχτή της επιστολή για τις επιμελητηριακές εκλογές, κάνει ξεκάθαρη στροφή υπέρ του Ενιαίου ψηφοδελτίου υπό τον Απόστολο Αθανασό, την συνεργασία του οποίου με τον Σπύρο Κοπάλη χαιρετίζει.

Καλεί μάλιστα τον δημοτικό της Σύμβουλο Τέλη Μπασδάνη για συστράτευση με το Ενιαίο ψηφοδέλτιο, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες, μιλώντας στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη, είχε κάνει δήλωση στήριξής του, με σκοπό… Με σκοπό τον διχασμό, όπως κάποιοι στην Συγγρού υποστηρίζουν. Ένας διχασμός που τελικά δεν της βγήκε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Κατά πως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, από πηγές μας στην Συγγρού που το επιβεβαιώνουν, υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας άστραψαν και βρόντηξαν εναντίον της Ζέττας Μακρή, την οποία κατηγόρησαν ανοιχτά για προσπάθεια διχασμού της παράταξης ενόψει των επικείμενων επιμελητηριακών εκλογών.

Διαβάστε παρακάτω την ανοίχτη της επιστολή, όπως ακριβώς έφτασε πριν λίγα λεπτά στο inbox του e-mail μας:

Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν οι επιμελητηριακές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κορυφαίου οικονομικού οργάνου του νομού μας. Η σοβαρότητα αυτών των διαδικασιών επιβεβαιώνεται και από το αυξημένο ενδιαφέρον πολλών και ικανών επιμελητηριακών στελεχών, που, δικαιολογημένα, φιλοδοξούσαν να ηγηθούν ή να συμμετέχουν. Προς τιμήν των ενδιαφερομένων, ορισμένοι εξ αυτών προτίμησαν είτε να μην επιμείνουν είτε να συνεργασθούν και να διευκολύνουν έτσι την συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου. Ενιαίου ψηφοδελτίου όλων εκείνων των υγιών δυνάμεων, που μπορούν να προσφέρουν, να υπηρετήσουν και να βοηθήσουν στην σημερινή δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Πιστεύω, ακράδαντα, ότι πολλοί, αξιόλογοι και χρήσιμοι επιμελητηριακοί παράγοντες διστάζουν να δραστηριοποιηθούν, φοβούμενοι ότι η σημερινή κατάσταση δεν διευκολύνει τις υγιείς δυνάμεις να κινητοποιηθούν. Το ίδιο ακράδαντα, πιστεύω ότι η κρισιμότητα των στιγμών, η οικονομική δυσπραγία και η πολιτική ρευστότητα δεν επιτρέπουν προσωπικές πολιτικές. Αντίθετα, επιβάλλουν συστράτευση, κοινό αγώνα και ενωτική προσπάθεια.

Οι δύο έμπειροι επιμελητηριακοί παράγοντες του φιλελεύθερου χώρου, που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους, με περγαμηνές, προσφορά και στελέχη, που τους στηρίζουν και τους ενθαρρύνουν, οφείλουν να αντιληφθούν την ευθύνη τους έναντι των σοβαρών και υπεύθυνων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θέλουν το επιμελητήριο ζωντανό, παρεμβατικό και χρήσιμο. Όλα τα στελέχη του χώρου μας – άλλα φανερά και άλλα παρασκηνιακά – έχουμε τις προτιμήσεις μας. Στην πόλη μας, ευτυχώς, είμαστε όλοι «ανοιχτά βιβλία» και γνωστοί.

Με πρόσφατη την εμπειρία των δημοτικών εκλογών και τον διχασμό, που εκδηλώθηκε ακόμη και το βράδυ της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, απευθύνω έκκληση στους ενδιαφερομένους, που έχουν τον σεβασμό μου, να συμπράξουν, να συνεργασθούν, να οδηγήσουν, μαζί την νικηφόρα πορεία για τις επιμελητηριακές εκλογές. Τις θέσεις και τις καρέκλες θα τις τιμήσουν, αφού τις κερδίσουν. Και θα τις κερδίσουν, αν κάνουν άνοιγμα στον οικονομικό κόσμο του νομού μας, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, χωρίς προσωπικές αγκυλώσεις, χωρίς «άνωθεν» παρεμβάσεις. Δικαιούνται να φιλοδοξούν, υποχρεούνται να προσφέρουν και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε.

Ξέρω ότι παραβιάζω ανοικτές θύρες, ξέρω την συγκρότησή τους, είμαι βέβαιη ότι οι θεμιτές προσωπικές τους φιλοδοξίες δεν θα σταθούν εμπόδιο. Να είναι σίγουροι ότι θα εκτιμήσουν την στάση τους όλοι (και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στους νεοδημοκράτες).

Με την πεποίθηση ότι η αγωνία μου είναι δικαιολογημένη –οι πάντες, άλλωστε, γνωρίζουν ότι κανένα απολύτως προσωπικό ή επαγγελματικό συμφέρον έχω – τους εύχομαι καλό κοινό, νικηφόρο αγώνα, για να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα σε βάρος εμπόρων και επιχειρηματιών, που μπορεί να αναχαιτισθεί μόνο μ΄ αυτόν τον τρόπο: με ενότητα των φιλελεύθερων δυνάμεων.

Ζέττα Μ. Μακρή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει