«Στόχος μας είναι να έχουμε τα πρώτα δείγματα του working group πριν τις 24 Απριλίου»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 17:10

Συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και για το working group που δημιουργήθηκε από τις ομάδες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα υπάρξει εκ νέου αγωνιστική δράση στα ελληνικά γήπεδα, επισημαίνοντας ότι ο συνεταιρισμός πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας όσο το δυνατόν ομαλότερης μετάβασης στην επόμενη σεζόν.

«Στόχος είναι να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας πριν από τις 24 Απριλίου (σ.σ.: μέχρι τότε έχει ανασταλεί το πρωτάθλημα)» δήλωσε αρχικά ο Λυσάνδρου, συνεχίζοντας: «Δεν πρόκειται για άσκηση χωρίς πίεση χρόνου. Πρέπει να καταγράψουμε τη ζημιά και να γνωρίζουμε τις συνέπειες.

Η κατάσταση δεν διαφέρει από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις πρώτες τρεις εβδομάδες της αναστολής. Εμείς ως Super League καταλαβαίνουμε την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες γιατί έχουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση».

«Έχουμε τα μάτια μας σε δύο επίπεδα: το ένα είναι στην Ευρώπη και οι προσπάθειες εκεί, αυτό είναι το αθλητικό επίπεδο και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο με τα κυβερνητικά μέτρα. Αν μείνουμε ενωμένοι και παίρνουμε αποφάσεις στο πνεύμα του αθλητισμού και του εμπορικού του χαρακτήρα, ο περιορισμός της ζημίας μπορεί να είναι εφικτός», υπογράμμισε ο Λυσάνδρου καταλήγοντας:

«Δεν αρκεί να διαχειριστούμε μόνο την κρίση τώρα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση.

Οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο όταν υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με δεδομένα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση που μια χώρα μπορεί να ξαναρχίσει και μια άλλη χώρα να μην μπορεί».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 17:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει