«Στόχος μας η κατάκτηση του BCL»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 16:43

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε κι επίσημα η ανάθεση του Final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα, ο ιδιοκτήτης της  ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος επισήμανε ότι η «Ένωση» θα διεκδικήσει εφέτος και τα πέντε τρόπαια της σεζόν, ενώ παραδέχθηκε τη φιλοδοξία για την κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου.

«Είναι σημαντικό για τη χώρα μας που θα διοργανώσει το τουρνουά, αλλά και σημαντικό για την ομάδα μας. Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση παγκοσμίως. Στα αμιγώς αγωνιστικά, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο τουρνουά.

Οι ομάδες είναι ενισχυμένες, εμείς θα παλέψουμε για τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο στη χώρα μας. Τίτλοι που καταξιώνουν την Ελλάδα στα μάτια του κόσμου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Στην ΑΕΚ κολυμπάμε πάντα κόντρα στο ρεύμα. Θεωρούμε ότι όσο πιο κόντρα πας, τόσο θα φτάσεις στην πηγή. Με βεβαιότητα έχουμε το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας μας. Θα διεκδικήσουμε τους πέντε στόχους που έχουμε μπροστά μας.

Όσον αφορά στο διαρκείας, αυτό έχει τη μορφή στήριξης προς την ομάδα. Έχει και τη μορφή επιβράβευσης για όσα έχει πετύχει η ομάδα ως και σήμερα. Εκτιμούμε πως θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο και η ομάδα μας θα είναι η ανταγωνιστικότερη των τελευταίων ετών.

Εμείς οι φίλαθλοι αισθανόμαστε λίγο στοχοποιημένοι, ριγμένοι. Κάποια στιγμή αυτή η ρατσιστική προσέγγιση πρέπει να χαλαρώσει. Πάντα σεβόμενοι τα πρωτόκολλα».

Εν συνεχεία ο Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της νέας έδρας που θα έχει η ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, τονίζοντας:

«Η συμφωνία με την Κυβέρνηση σχετίζεται με την αναμόρφωση του κλειστού από γήπεδο πάλης σε γήπεδο μπάσκετ και ταυτόχρονα παίρνουμε και τη συντήρηση του χώρου. Υπάρχει ένας συντελεστής προς εκμετάλλευση γύρω από το γήπεδο. Σε πρώτη φάση θέλουμε να κάνουμε γήπεδο μπάσκετ. Είναι η πρώτη φορά αξιοποίησης Ολυμπιακού Κλειστού».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ ερωτήθηκε για το αν μένει πικρία που δεν τελείωσε η σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή προτείναμε στο ελληνικό πρωτάθλημα διάφορες λύσεις. Προτείναμε πολλά πράγματα, Μέχρι και αγώνες στο Καλλιμάρμαρο. Δεν μας αρέσει η παύλα. Μας μένει σίγουρα μια πικρή γεύση. Η ομάδα μας ερχόταν από 16 σερί νίκες, είχε ένα πολύ καλό μομέντουμ.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, σαν ΑΕΚ έχουμε αποδείξει πως λειτουργούμε με γνώμονα το καλό του αθλήματος και της χώρας και μέσα από αυτό και το καλό της ομάδας μας. Ο κύριος Κομνηνός επέλεξε να καθίσω δίπλα στο τρόπαιο. Ήταν ένας καλός οιωνός. Είναι στόχος η κατάκτηση του τροπαίου. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει