Στόχος μας η φιλοξενία, η ασφάλεια και η υγειονομική κάλυψη των τουριστών

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 21:23

Β. Κικίλιας: Στόχος μας η φιλοξενία, η ασφάλεια και η υγειονομική κάλυψη των τουριστών

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τονίζοντας ότι «σχεδόν οι μισοί ενήλικες και παραπάνω έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας σε ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο σύστημα εμβολιασμού που διαφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό».

«Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, θα φροντίσουμε ώστε τα νησιά μας να είναι ασφαλή για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους τους, καθώς οι προσδοκίες φέτος είναι μεγαλύτερες για τον τουρισμό», ανέφερε ακόμη. 

«Όμως οι μεταλλάξεις δεν είναι μία εύκολη ιστορία, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στόχος της χώρας για τους ξένους επισκέπτες είναι «η φιλοξενία, η ασφάλειά τους και η υγειονομική τους κάλυψη».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο νέο ΕΣΥ που θα δομηθεί από το 2021 έως το 2025 και εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν την περίοδο των κορωνοϊού. Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα μας διέθεσε τα πάντα ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και φρόντισε να δημιουργήσει μέσα στην πανδημία ένα αναβαθμισμένο σύστημα 1.500 κλινών ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά, όπως είπε, έχουμε περισσότερα όπλα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα στα οποία είναι και τα εμβόλια. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η πανδημία δεν γνωρίζει σύνορα και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία.

«Η πρόοδος και η συνεργασία μας κάνουν πλέον να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση», επισήμανε και κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο χώρο της Υγείας.

Όπως είπε, οι επενδύσεις που θα έρθουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια αφορούν σε μεγάλο βαθμό στην Υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και την κτηριακή και ψηφιακή αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Επενδύουμε επίσης στην πρόληψη και στην ψυχική υγεία που έμεινε πίσω για πολλά χρόνια» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 21:23

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει