Στόχος της Ελλάδας οι νέες και ποιοτικές δουλειέςO υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Υπουργικής Συνόδου για την Απασχόληση και την Εργασία του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, στο Παρίσι, υποστήριξε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης «δεν είναι μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασία». Έκανε λόγο ακόμη, για τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον ψηφιακό σχηματισμό στον χώρο εργασίας.

Ο Χατζηδάκης ανέφερε πως η πανδημία του κορονοϊού έφερε όλες τις κυβερνήσεις αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, λαμβάνοντας μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας. Όπως είπε, «από την αρχή της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 40 δις ευρώ σε τέτοιου είδους μέτρα στήριξης.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «προχωρήσαμε σε μία ριζική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων με τη διάθεση σημαντικού μέρους των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». 

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετείχε σε ξεχωριστή συνεδρίαση, με θέμα «Ανοίγοντας τον δρόμο προς τον νέο χώρο εργασίας: Αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Χατζηδάκης επισήμανε τα σημαντικά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις οικονομίες των χωρών και πως οι χώρες πρέπει να δράσουν, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτήν τη διαδικασία.

«Η Ελλάδα προχωράει ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση με τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις με τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις: 

  • Πρώτον, με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
  • Δεύτερον, με την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την τηλεργασία, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα αποσύνδεσης των εργαζομένων
  • και τρίτον με τη θέσπιση διαφανών κανόνων για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες» σημείωσε ο Χατζηδάκης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο υπουργός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, καθηγητής, Γιώργος Πρεβελάκης.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει