«Συγγνώμη, λάθος» η κλήση Πολάκη ως υπόπτουΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 19:37

Εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα, διευκρινίζεται επισήμως από την Εισαγγελία πως διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια η μήνυση του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη με αποτέλεσμα να κληθεί ως ύποπτος ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Αντί να σταλεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, όπως θα έπρεπε για να αποφασιστεί εάν αρθεί η ασυλία του εν ενεργεία βουλευτή, ο “δαίμων” του ταχυδρομείου την απέστειλε στην Ασφάλεια!!! Το λάθος διαπιστώθηκε μετά τον πολιτικό θόρυβο που ξεσήκωσε η υπόθεση. Έτσι, λοιπόν τώρα θα ακολουθηθεί η ορθή και προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως ανακαλείται και η κλήτευση του κ. Πολάκη ως υπόπτου.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας,  αναφέρει ότι: 

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

»Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 19:37Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει