Συγκέντρωση για τα 39χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Ο Νοέμβρης του 1973 είναι ο Νοέμβρης της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του. Είναι ο Νοέμβρης της εξέγερσης, της μαζικής λαϊκής αντίστασης και πάλης, του τσακίσματος της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού. Είναι ο Νοέμβρης των συνθημάτων «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ».

Η μετάλλαξή του σε μια επετειακή εκδήλωση, σε μια ευκαιρία να περάσει ο «ρεαλισμός» της εποχής μας, δηλαδή η υποταγή στην Ε.Ε., στην κυριαρχία των μονοπωλίων, στη λογική του «εφικτού» δηλαδή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και ιδίως τους νέους του Νομού μας απέναντι.

Παλεύουμε στο σήμερα παίρνοντας δύναμη από την ανιδιοτέλεια, τον ατομικό ηρωισμό, την αυτοθυσία των οικοδόμων, των εργατών και εργατριών, των μαθητών και φοιτητών που 39 χρόνια πριν έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Την εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί να την καταστείλανε πνίγοντάς την στο αίμα τα τότε όργανα του κεφαλαίου, η χούντα και οι πρόγονοι των σημερινών ταγματασφαλιτών και των φασιστικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν ηττήθηκε, έμεινε στην καρδιά των εργατών και του λαού, τροφοδότησε με νέα ορμή την αντιδικτατορική πάλη.

Ο Νοέμβρης της εξέγερσης είναι ο δικός μας Νοέμβρης. Αποδεικνύει ότι η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή και αντιμπεριαλιστική πάλη είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Σήμερα τα συνθήματα που πρέπει να ακουστούν για άλλη μια φορά είναι: αποδέσμευση από την Ε.Ε., καμία διαπραγμάτευση, μονομερή διαγραφή του χρέους σε μια Ελλάδα της εργατικής – λαϊκής εξουσίας με κατάργηση των μονοπωλίων.

Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας στη συγκέντρωση για τα 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 5:30 το απόγευμα στην πλ. Πανεπιστημίου.

Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει