Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους νησιώτες για τα κέντρα μεταναστών


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 10:19

Στην Αθήνα έφτασαν κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στις περιοχές τους. Η προγραμματισμένη συνάντηση – διαμαρτυρία ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωί έξω από την πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κάτοικοι ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών καθώς ο συνολικός αριθμός των μεταναστών – προσφύγων κυρίως στα νησιά, Σάμος, Λέσβος, Κω ανέρχεται σε χιλιάδες.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης τάσσεται κατά των επιτάξεων, λέγοντας ότι, θα έπρεπε να βρεθεί λύση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με τον προσδιορισμό ενός χώρου χωρίς επιτάξεις και χωρίς «ζόρια».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Μυτιλήνη και Χίο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στο πολύκεντρο Μανταμάδου, καθώς οι κάτοικοι τάσσονται εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα – Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» τόνισε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 10:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει