Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα ΤέμπηΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 12:01

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό σιδηρόδρομο διοργανώνει το Σάββατο η ΚΝΕ, στις 19:30 έξω από τη Βουλή και στον Λευκό Πύργο.   

«Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Οι νεκροί είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Η απάντηση στο μήνυμα ‘στείλε μου όταν φτάσεις’ δεν έφτασε ποτέ!  Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση της η ΚΝΕ αναφέρει ότι δε θα ξεχαστεί:

«- Η στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

– Τα «δώρα» 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.

– Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού.

– Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:    

«Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το “ως εδώ!” να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” πρέπει να βγούμε νικητές!»


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 12:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει