Συλλήψεις για παραεμπόριο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Συλλήψεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα για την πάταξη του παραεμπορίου

Συνελήφθη, χθες (10-08-2013) το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ένας 36χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παραεμπορίου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 36χρονο να διαθέτει προς πώληση (190) ζεύγη γυαλιών οράσεως, στερούμενος αδείας και νόμιμων παραστατικών.

Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (10-08-2013) και σε λαϊκές αγορές στους Σοφάδες και το Μουζάκι Καρδίτσας, από υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας (Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων και Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου) σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς (Τμήμα Εμπορίου), στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παραεμπορίου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι αστυνομικοί κατέλαβαν τρεις (3) ημεδαπούς, δύο άντρες ηλικίας 46 και 26 ετών και μία 33χρονη, καθώς επίσης και τρεις (3) αλλοδαπούς, δύο από τους οποίους υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 40 και 46 ετών και ο τρίτος 35χρονος υπήκοος Κίνας, να διαθέτουν προς πώληση είδη παραεμπορίου, στερούμενοι αδείας και νόμιμων παραστατικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά (2.181) αντικείμενα παραεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως γυαλιά, πορτοφόλια, ρολόγια, φορτιστές αυτοκινήτων και κινητών τηλεφώνων, είδη ένδυσης κ.α.

Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει