Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021, 12:20

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη στις 19.30 στο Σύνταγμα, η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα, «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας, την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Ιουλίου, πραγματοποιεί την Τετάρτη 1 του Σεπτέμβρη, ώρα 19.30, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας) ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που συζητείται και ψηφίζεται στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής την ίδια μέρα.

Μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά, με τον οποίο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας προχωρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Είναι βέβαιο ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση για μας πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα  και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021, 12:30

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει