ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αποκλεισμένο το κέντρο του Βολου Ι.Χ. – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, αποκλεισμένο για τα Ι.Χ. (με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς) είναι σήμερα το κέντρο του Βόλου, στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Χατζηαργύρη – Μαυροκορδάτου – Γαζή – Ιάσονος. Αυτήν την ώρα παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους, κυρίως στην Πολυμέρη και στην Ανθίμου Γαζή, από την οποία διεξάγεται η κεντρική κίνηση, ενώ ασυνήθιστη εικόνα παρουσιάζει το κέντρο της πόλης.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις μετακινήσεις σας με αυτοκίνητο κυρίως προς το κέντρο, επιλέγοντας την μετακίνηση με ποδήλατο , Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε και μετακίνηση με τα πόδια ως εναλλακτική. ώστε να αποφύγετε την δεδομένη ταλαιπωρία αλλά και μεταξύ των άλλων να τιμήσετε τον έντονο συμβολικό χαρακτήρα της ημέρας, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκή γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αυτοκίνητο και τις μετακινήσεις μας, εντός της πόλης.

Tο κυκλοφοριακό πρόβλημα δυσχερένει η σημερινή απεργία των ιδιοκτητών ταξί, μετά από απόφαση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και ενώ πολλοί οδηγοί παρά τον αποκλεισμό του κέντρου επιμένουν στην μετακίνησή τους με Ι.Χ. , ίσως επειδή αγνοούν τις σημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έντονο είναι το πρόβλημα στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης καθώς η κί. Για τον λόγο αυτό, έντονη είναι η παρουσία των ανδρών της Τροχαίας Βόλου γύρω από τον αποκλεισμένο δακτύλιο, οι οποίοι επιχειρούν στην αποσυμφορηση του κυκλοφοριακόυ προβλήατος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν έως τις 12.00.

Παράλληλα, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, για το χρονικό διάστημα που θα είναι αποκλεισμένο το κέντρο της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει