Συμβουλευτική Ομηλικων/Ομοτίμων σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Γραφείο Ε(θελω)ντής της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας αναζητά νέα άτομα, κυρίως φοιτητές, για τον σχεδιασμό την υλοποίηση του προγράμματος “Συμβουλευτική Ομηλίκων σε Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού” (“Peers counselling in career guidance for young people”) που θα απευθύνεται σε νέους μαθητές και φοιτητές ή και άτομα της ίδιας ηλικίας ανεξάρτητα από το αν είναι φοιτητές ή όχι αλλά με κοινούς προβληματισμούς. Πρόκειται για ένα project όπου φοιτητές θα βοηθούν φοιτητές και συνομηλίκους τους.

Αναζητάμε άτομα με οργανωτικές ικανότητες, δεξιότητες επικοινωνίας, δημιουργικότητα, μεταδοτικότητα και ομαδική σκέψη. Απαραίτητη θεωρείται η καλή διάθεση, η επιθυμία για επικοινωνία και η ευγένεια.
Τίκερδίζεις/τίμαθαίνεις:

Ο εθελοντισμός στις μέρες μας θεωρείται ¨δυνατό χαρτί¨ για την εύρεση εργασίας. Οι εθελοντές/εθελόντριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η συλλογική προσπάθεια, η εργασία για έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό και η διάθεση για διαρκώς νέες πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις. Παράλληλα, θα τους δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων – κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών – και ανάπτυξη νέων ικανοτήτων, μέσω της επιτυχούς και αποτελεσματικής διαπροσωπικής επικοινωνίας με ανθρώπους του Γραφείου Ε(θελω)ντής, αλλά και με την ομάδα που θα δημιουργηθεί.

Τι χρόνο χρειάζεται να αφιερώσεις: Ανάλογα με τον διαθέσιμο σου χρόνο.

Εάν ενδιαφέρεσαι ή θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Πρόγραμμα, αλλά και για το Γραφείο Ε(θελω)ντής, στείλε μας inbox στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/ethelontisvolos/?ref=profile, email στο [email protected] ή μπορείς να μας επισκεφτείς στη Διεύθυνση του γραφείου κτίριο Στρεφτάρη, Τοπάλη 97 με Γαλλίας, τηλ. 2421020412, https://ethelontismosvolos.wordpress.com/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει