Συμμετείχε σε εκδηλώσεις αφότου «διαγνώστηκε» θετικός στον Covid-19Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022, 15:49

Σε εκδηλώσεις φαίνεται πως συμμετείχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, λίγες μέρες αφότου «προσβλήθηκε» από κορωνοϊό.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 στις 16 Δεκεμβρίου, συμμετείχε αργότερα σε δημόσιες εκδηλώσεις και μάλιστα χωρίς μάσκα.

Συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς έδωσε το παρόν σε τελετή στο Βελιγράδι την επόμενη μέρα, χωρίς μάσκα, προς τιμήν των νεαρών Σέρβων παικτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Βελιγραδίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε τη δήλωση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Βελιγραδίου που δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου:

«Ο καλύτερος τενίστας στον πλανήτη και κάτοχος 20 τίτλων Grand Slam απένειμε κύπελλα και διπλώματα σε νεαρούς παίκτες. Μόνο τα βραβευμένα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση των κυπέλλων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο τένις Novak στο Βελιγράδι λόγω των μέτρων υγείας που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού».

Η ανάρτηση περιέχει πολλές φωτογραφίες του Τζόκοβιτς να ποζάρει με αξιωματούχους της Ομοσπονδίας και περίπου 20 εφήβους, όλοι χωρίς μάσκα.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης Τζόκοβιτς δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

«Σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας. Υπάρχει ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Δήλωσα ότι η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί στον Νόβακ η είσοδος στην Αυστραλία», δήλωσε σε συνέντευξη της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η ‘Ανα Μπρνάμπιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατόπιν παρεμβάσεων από το Βελιγράδι παραδόθηκαν στον Τζόκοβιτς τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής και κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του. Η Ανα Μπρνάμπιτς ανέφερε επίσης ότι το αίτημα για διαμονή του Τζόκοβιτς σε ιδιωτική κατοικία δεν έγινε αποδεκτό και έτσι ο Σέρβος αντισφαιριστής θα παραμείνει στο ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών μέχρι την Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση του.

Σε αντίθεση με την πρωθυπουργό της Σερβίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος. «Νομίζω ότι δύσκολα η Αυστραλία θα κάνει σεβαστό οποιοδήποτε αίτημα της Σερβίας. Εδώ πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Τζόκοβιτς. Εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά ιατρική εξαίρεση για να επισκεφτούν κάποια χώρα. […] Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας με την Αυστραλία», επισήμανε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS). Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι ο Τζόκοβιτς είναι κάτοχος σερβικού διπλωματικού διαβατηρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022, 15:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει