Συμμετοχή μαθητών ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ενημερώνει τους γονείς και μαθητές της Μαγνησίας ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016, οι μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ θα συμμετέχουν κανονικά και απρόσκοπτα σε Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την εισαγωγή στα ΤΕΙ , τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, κ.λ.π.

Στις συγκεκριμένες Πανελλήνιες Εξετάσεις διαγωνίζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα εκ των οποίων τα δύο (2) είναι γενικής παιδείας και δύο (2) είναι μαθήματα ειδικότητας.

Αναφορικά στην εισαγωγή μαθητών ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια, σημειώνουμε ότι πραγματοποιούνται συντονισμένες προσπάθειες ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ να συμμετέχουν στις ανάλογες εξετάσεις, πράγμα το οποίο, όταν θεσμοθετηθεί, θα κοινοποιηθεί άμεσα στο ευρύ κοινό.

Τέλος, η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ενημερώνει τους γονείς και μαθητές της Μαγνησίας, ότι συνεχίζονται οι εγγραφές των αποφοίτων Γυμνασίων αλλά και Λυκείων στο Σχολείο.

Επίσης, συνεχίζονται και οι αντίστοιχες Μετεγγραφές.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργούν οι εξής ειδικότητες:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 1
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Τα εργαστηριακά μαθήματα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του όμορου 1ου ΕΚ.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά τις σπουδές τους σ’ αυτά λαμβάνουν ταυτοχρόνως Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας.

Το Πτυχίο Ειδικότητας εξασφαλίζει στο μαθητή επαγγελματικά δικαιώματα που του επιτρέπουν να εργαστεί ακόμη και αμέσως μετά την αποφοίτησή του στην ειδικότητα αυτή.

Επιπλέον είναι δυνατή η εισαγωγή των αποφοίτων του ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους (ειδικές Πανελλήνιες εξετάσεις) για τα ΤΕΙ.

Τονίζεται ότι στα ΕΠΑΛ είναι δυνατή η εγγραφή αποφοίτων Λυκείου στη Β τάξη, για την απόκτηση μόνο του Πτυχίου Ειδικότητας άρα και των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων για την απόκτηση δυνατότητας άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία λαμβάνει με το πτυχίο Ειδικότητας των ΕΠΑΛ μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα: http://www.eoppep.gr/images/Isotimies_Kai_Epaggelmatika_Dikawmata/EPAL.pdf

Μπορεί επίσης να σας αρέσει