Συμπληρωματικές εργασίες στο 17o Νηπιαγωγείο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη έγκριση δημοπράτησης για συμπληρωματικές εργασίες στο 17o Νηπιαγωγείο Βόλου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

«Με το έργο αυτό ολοκληρώνουμε τις απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε το νηπιαγωγείο να είναι λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση. Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν με εθνικούς πόρους στο νεότευκτο 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου, ολοκληρώνουν με αυτό τον τρόπο την σχολική υποδομή που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με ευθύνη και δαπάνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Η εργολαβία αφορά στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 17ου Νηπιαγωγείου Βόλου με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε οικόπεδο εμβαδού 1390,14τ.μ. εντός σχεδίου του Δήμου Βόλου στο Ο.Τ. 1465 επί της οδού Νικοτσάρα με Β. Κατράκη στην συνοικία Κάραγατς. Ο αύλειος χώρος 700τ.μ. πρόκειται να διαμορφωθεί με μικρούς θεματικούς χώρους, φυτική γη και κυβόλιθους έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί η σημαντική επιφάνεια που προκύπτει ως χώρος υπαίθριας διδασκαλίας και διασκέδασης.

Προβλέπονται επίσης επεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την λειτουργικότητα του και την χρηστικότητα της υποδομής. Απομονώνονται με αφρώδες υλικό και υαλοπίνακες ασφαλείας στοιχεία του φέροντος οργανισμού (χιαστοί σύνδεσμοι, υποστυλώματα κ.λ.π), προστίθενται ρευματοδότες με ενσωματωμένο μηχανισμό ασφαλείας, προστίθεται μηχανισμός σύνθετος ανοιγοανάκλισης στα υαλοστάσια και τοποθετείται κιγκλίδωμα από σιδηροσωλήνα στο στηθαίο εγκιβωτισμού του φυτεμένου δώματος. Επίσης απομονώνεται με ιδιαίτερο τρόπο η πρόσβαση στο δώμα , από την μεταλλική κλίμακα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει