Συνάντηση Αγοραστού με τον Ελασσονίτη που θα διασχίσει τα Βαλκάνια με το ποδήλατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε ένα σπουδαίο εγχείρημα που δίνει το μήνυμα της μαχητικής προσπάθειας, της ενότητας και της πίστης στον στόχο»

Την στήριξη της αιρετής Περιφέρειας στο εγχείρημα του Ελασσονίτη ποδηλάτη κ. Γιάννη Αμαραντίδη να διασχίσει με το ποδήλατο τα Βαλκάνια, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχαν, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου κ. Θανάση Παιδή. Ο κ. Αμαραντίδης θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Ιουλίου 2014 από τον Όλυμπο και διασχίζοντας Αλβανία- Μαυροβούνιο- Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία- Σλοβενία-Σερβία- Ουγγαρία (Καρπάθια)-Ρουμανία- Βουλγαρία και μέσα από μια διαδρομή 3.500 χλμ θα επιστρέψει στην Ελασσόνα.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς τους Θεσσαλούς, που ένας Ελασσονίτης ποδηλάτης πραγματοποιεί ένα σπουδαίο εγχείρημα. Είναι μια αποστολή που δίνει το μήνυμα της μαχητικής προσπάθειας, της ενότητας και της πίστης στον στόχο που τέθηκε. Είναι ένα μήνυμα επίκαιρο και δείχνει και στους άλλους λαούς ότι ο Έλληνας ήταν και είναι άνθρωπος της μάχης, της προσπάθειας, της συνεργασίας, και της επιτυχίας. Στηρίζουμε τον αθλητή μας και είμαστε κοντά του γιατί επιθυμούμε να τερματίσει επιτυγχάνοντας το στόχο του».

Όπως ανέφερε ο κ. Αμαραντίδης η προσπάθεια αυτή συνδυάζει την προβολή του Θεσσαλικού Ολύμπου και τη διάδοση του εθελοντικού κινήματος ποδηλατών www.warmshowers.org μέσα από το οποίο ποδηλάτες από όλα τα μέρη του πλανήτη φιλοξενούνται, γνωρίζουν νέες περιοχές και ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, τους τελευταίους μήνες πάνω από 50 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί την Ελασσόνα και έχουν βιώσει τη μοναδικότητα του Ολύμπου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

Για το εγχείρημα αυτό ήδη έχουν ενημερωθεί οι αθλητικοί ποδηλατικοί σύλλογοι των χωρών, από όπου θα περάσει ο Ελασσονίτης ποδηλάτης, αφού έχει γίνει ήδη κινητοποίηση στις χώρες μέσω των social media. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, στην ιστοσελίδα restorebicycles.com/blog θα ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες από τη διαδρομή και τις πόλεις που επισκέπτεται, ενώ στη σελίδα θα υπάρχει και τουριστικό υλικό της Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει