Συνάντηση Α. Σταυρίδη με μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου στο πλαίσιο της εκστρατείας Freemobility

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου κ. Αθανάσιος Σταυρίδης στο πλαίσιο της εκστρατείας Freemobility που υλοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Ο κ. Σταυρίδης υποδέχθηκε τα παιδιά και τις καθηγήτριες τους και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν αναφορικά με τα θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου ο κ. Σταυρίδης επισήμανε πως ο σχεδιασμός στις κεντρικές οδικές αρτηρίες – Δημητριάδος και Ιάσονος – έγινε έχοντας δοθεί προτεραιότητα στα ΑμεΑ (δημιουργία εσοχών για θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, θέσεις στάθμευσης σε ιδιώτες κλπ.) ενώ τόνισε πως εφόσον υπάρξει ανάγκη και για δημιουργία νέων θέσεων η δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί άμεσα.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή τον τελευταίο χρόνο αναφορικά με την καλυτέρευση των συνθηκών προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως η παρούσα δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε διάφορες δράσεις όπως: την δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων (σπιράλ τύπου αττικό μετρό) και μοτοποδηλάτων ώστε να αποσυμφορηθούν τα πεζοδρόμια και να διευκολυνθεί η πρόσβαση όχι μόνο των ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και φυσικά όλων των δημοτών, την παρέμβαση στους φωτεινούς σηματοδότες στις διαβάσεις όπου υπάρχει ήχος για το πράσινο και το κόκκινο κ.α.

Παράλληλα ο κ. Σταυρίδης αναφέρθηκε και στην πίεση που ασκεί η δημοτική αρχή σε όλες τα δημόσια κτίρια για την δημιουργία ραμπών (στα δημοτικά κτίρια υπάρχουν ήδη) αλλά και για την δημιουργία τουαλετών για ΑμεΑ (σημειώνεται πως σε όλες τις νέες άδειες που εκδίδονται για καταστήματα υγεινονομικού ενδιαφέροντος προβλέπεται υποχρεωτικά να υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ) καθώς επίσης και στην “ειδική” διαδρομή που σχεδιάζεται στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το Σωματείο Ιππόκαμπος για την εύκολη προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

“Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε ελαχιστοποιήσει τα υφιστάμενα προβλήματα και συνεχώς δουλεύουμε στην κατεύθυνση καλυτέρευσης των συνθηκών στην πόλη για τα ΑμεΑ. Μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ είναι δείγμα πολιτισμού πάνω από όλα”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν και για το θέμα των παιδικών χαρών με τον κ. Σταυρίδη να διαβεβαιώνει πως ο σχεδιασμός για τις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και ένα παιχνίδι για ΑμεΑ ενώ στα jym parks (πάρκα με όργανα γυμναστικής-υπαίθρια δημόσια γυμναστήρια) που έχει στα σχέδια της να υλοποιήσει η δημοτική αρχή τα όργανα γυμναστικής θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ΑμεΑ.

Σχετικά με τις ερωτήσεις των παιδιών για “λευκά ταξί” και αναγγελία στάσεων τόσο μέσα στα Αστικά λεωφορεία όσο και στις στάσεις ο κ. Σταυρίδης τόνισε πως πρόκειται για θέματα που δεν άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Βόλου, ωστόσο θα υπάρξει συνεργασία τόσο με τους ιδιοκτήτες ταξί όσο και την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ στο πλαίσιο άσκησης πίεσης από πλευράς Δήμου για την υλοποίηση των προαναφερόμενων αναγκαίων μέτρων για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των ΑμεΑ.

“Η δημοτική αρχή, όλοι μας, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα που άπτονται των προβλημάτων των συμπολιτών με αναπηρίες. Προωθήσαμε και συνεχίζουμε να προωθούμε λύσεις για την διευκόλυνση της προσβασιμότητάς τους στην πόλη”, τόνισε ο κ. Σταυρίδης ξεκαθαρίζοντας πως η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες και η δυνατότητα να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στην πόλη όπου και διαβιώνουν είναι θέμα δημοκρατίας και πολιτισμού.

Σημειώνεται πως τους μαθητές συνόδευσαν οι κκ. Βασιλοπούλου, Χονδροδίνη και Φλορούς, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου ενώ παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Τέλος υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 μ.μ. οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα παρουσιάσουν την εργασία τους για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει