Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του ΟΛΒ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ, κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, πραγματοποίησαν, μετά από αίτημά τους, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, το Σάββατο 5.3.2016. Στην συνάντηση παρών ήταν και το μέλος του Δ.Σ του ΟΛΒ, κ. Γιάννης Κλείτσας.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, καθώς και για τις παρεμβάσεις που προωθεί ο ΟΛΒ με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων του λιμανιού, όπως είναι το ξεκίνημα επαφών με τα λιμάνια της Λεμεσού στην Κύπρο, της Χάιφα στο Ισραήλ και της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, για αναζήτηση συνεργασιών με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών του λιμανιού και την ισχυροποίηση της θέσης του σε διεθνές επίπεδο.

Οι βουλευτές διαπίστωσαν την ύπαρξη σοβαρού βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού από μεριάς ΟΛΒ, και δήλωσαν την στήριξή τους στην προώθηση έργων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αλλάξουν την εικόνα του λιμανιού, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής και θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του λιμανιού του Βόλου σε κομβικό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής μας.

Στην συζήτηση αναφέρθηκαν έργα όπως:

Η μεταφορά στην 3η προβλήτα των χύδην φορτίων και η επέκταση της 3ης προβλήτας με σκοπό την διευκόλυνση των εμπορικών μεταφορών του λιμανιού,

Οι παρεμβάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και ο εκσυγχρονισμός του ΣΙΛΟ που έχει τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης των χύδην φορτίων (15.000 κυβικά μέτρα),

Η δημιουργία ασφαλών εγκαταστάσεων για την κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν και η δημιουργία μαρίνας, για τον σχεδιασμό και χωροθέτηση της οποίας απαιτείται διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, όπως και σκέψεις για την αναβάθμιση του κορδονιού ή ακόμη και την επιστροφή των βενζινάκατων στο λιμάνι του Βόλου που θα συνδέουν παράκτιες περιοχές της Μαγνησίας και θα πραγματοποιούν ακόμα και μίνι κρουαζιέρες στον Παγασητικό όπως γινόταν παλιά, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, την προσέλκυση επισκεπτών και την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην ανάγκη ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών, με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού κατευθείαν με την Α ΒΙΠΕ και με το αεροδρόμιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει