Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΟΕΒΕΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέτρα τόνωσης για την μικρομεσαία επιχείρηση

Την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, προκειμένου να επιβιώσει στον φαύλο κύκλο της κρίσης, επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Θανάση Σπύρου, τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και μισθωτών Ηλεκτρολόγων N. Mαγνησίας κ. Νίκο Καραστεργίου, τον Πρόεδρο των Περιπτεριούχων κ. Νίκο Αλτιντζόγλου και τα άλλα μέλη Δ.Σ. του ΟΕΒΕΜ, όπου και τέθηκαν τα θέματα του κλάδου επί τάπητος.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κτυπηθεί αλύπητα από την κρίση και μόνο υποστηρικτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν από δω και πέρα, δεδομένης και της συμβολής τους στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρά την απώλεια ήδη πολλών χιλιάδων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως στη Μαγνησία λειτουργούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές και να μην κλείσουν. Πρόκειται για επιχειρήσεις, άλλες με ιστορία και οικογενειακή παράδοση και άλλες που λειτούργησαν πριν μερικά χρόνια και έπεσαν μέσα στον κυκεώνα της κρίσης. Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι επιχειρηματίες ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και η κυβέρνηση με τις 100 δόσεις έκανε ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο οι τονωτικές ενέσεις θα πρέπει να συνεχιστούν τόσο από το Κράτος όσο και από τις Τράπεζες, ιδίως τώρα που τα δημοσιονομικά μεγέθη βελτιώνονται και προέχει η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οι στιγμές παραμένουν κρίσιμες και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, αν δεν έχει την ευρύτερη στήριξη φορέων, θεσμών και δομών.

Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε πως «με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Σπύρου είχα μια πολύ παραγωγική συζήτηση και εξετάσαμε όλες τις διαστάσεις της εναγώνιας προσπάθειας των επιχειρήσεων αυτή την περίοδο να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν την κρίση. Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δεν αντέχει άλλο πλήγμα. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας με την εργατικότητα και τον προγραμματισμό του μοχθεί καθημερινά για την οικογένειά του αλλά και για τους εργαζόμενούς του και αξίζει τον σεβασμό και την συμπαράσταση όλων.

Ενώ συμπλήρωσε στην κατεύθυνση διάσωσης και τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εντάσσονται μεταξύ άλλων και οι εξής ενέργειες:

Πρώτον, να υπάρξει άμεση ρευστότητα από τις Τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να «ανασάνουν» και να μπορέσουν να επιβιώσουν υλοποιώντας παράλληλα τους σχεδιασμούς τους.

Δεύτερον, οι επιχειρηματίες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης.

Τρίτον, να ενταθούν τα κίνητρα μέσα από προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την πρόσληψη ανέργων στις επιχειρήσεις.

Τέταρτον, να προχωρήσουν ομαλά οι διαδικασίες για την αποπληρωμή των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών στα Ταμεία και τις Τράπεζες.

Πέμπτον, να υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους επαγγελματίες που αδυνατούν προσωρινά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Έκτον, να υπάρξει μέριμνα για τους επαγγελματίες που λόγω κρίσης έκλεισε η επιχείρησή τους και βρίσκονται πολύ κοντά στη σύνταξη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει