Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του ΚΚ ΚούβαςΟ γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Ουλίσες Γκιλάρτε μέλος του ΠΓ του ΚΚ Κούβας και γγ της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων, που βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ.

Στις αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συμμετείχαν: Ο Ισμαήλ Ντρουλέτ υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κούβας και η Ζέλμις Ντομίνγκες Κορτίνα Πρέσβεια της Κούβας στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Λευτέρης Νικολάου μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ στη συνάντηση «έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική και αντίστοιχα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, αναδείχθηκε η σημασία της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό, η αναγκαιότητα και η προσφορά του σοσιαλισμού για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαών».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις «πολύχρονες συντροφικές σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚ Κούβας και στη διεθνιστική αλληλεγγύη του Κόμματος στην κουβανική επανάσταση και τον κουβανικό λαό. Σημείωσε τη διαρκή δράση των Ελλήνων κομμουνιστών ενάντια στον πολύχρονο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει ο Βορειο-Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στην Κούβα και στην απαίτηση να σταματήσει κάθε ανάμειξη στα εσωτερικά του νησιού».

Ο Ουλίσες Γκιλάρτε, από την πλευρά του «εξέφρασε την εκτίμηση του ΚΚ Κούβας για τις σχέσεις των δύο κομμάτων και τη συμβολή του ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Ενημέρωσε για τη μεγάλη λαϊκή συμμετοχή στη διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του νέου συντάγματος της Κούβας. Αναφέρθηκε στους στόχους του ΚΚ Κούβας για την επόμενη περίοδο».

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η θέληση των δύο κομμάτων για τη συνέχιση της κοινής δράσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στις διεθνείς αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 16:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει