Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με εκπροσώπους συλλόγων ΑμεΑ

Με εκπροσώπους συλλόγων ΑμεΑ συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στη Θεσσαλία και (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσολάκης και ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Θεσσαλός» κ. Αθανάσιος Πατσιούρας, οι οποίοι έθεσαν στον περιφερειάρχη τα ζητήματα των Ατόμων με Αναπηρία γενικότερα αλλά και εκείνα που αφορούν τον σύλλογο τους.

«Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν, μεγάλες προκλήσεις στην καθημερινή προσπάθεια επιβίωσης. Με μέτρα που ανακοινώνονται συνεχώς αποσυντίθενται οι κοινωνικές δομές του κράτους και τα ΑμεΑ νιώθουν να τίθενται στο περιθώριο. Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, οι κοινωνικές υπηρεσίες και γενικότερα οι ενισχύσεις που διευκολύνουν έστω στοιχειωδώς την ζωή των ΑμεΑ, έχουν μειωθεί δραματικά» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Τα μέλη του συλλόγου ζήτησαν επίσης τη στήριξη της Περιφέρειας για εύρεση χώρου στέγασης γραφείων εντός της Λάρισας για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.

Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η Περιφέρεια οφείλει να βρίσκεται συνεχώς κοντά στα ΑμεΑ και να τα στηρίζει έμπρακτα και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα ζητήματα που τους αφορούν και στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα προωθήσει παρεμβάσεις και μέτρα για τη στήριξή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει