Συνάντηση Μεϊκόπουλου με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική δήλωση που έκανε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για την προώθηση ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία και συζήτησε μαζί τους για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών όπως τα οικονομικά προβλήματα του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας, την αδυναμία πολλών μηχανικών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ασφαλιστικές τους εισφορές, την μεγάλη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο το μηχανικών και ιδιαίτερα στους νέους μηχανικούς.
Επίσης, η αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής κατέθεσε τις προτάσεις του ΤΕΕ και για διάφορα τοπικά θέματα όπως το Π.Δ. για το Πήλιο, το οδικό δίκτυο του Πηλίου, οι βιολογικοί καθαρισμοί κ.α.
Θέμα το οποίο κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η ένταξη των περιφερειακών αεροδρομίων της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου στο ΤΑΙΠΕΔ και η προώθηση της ιδιωτικοποίησής τους από μεριάς της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Βασική μας θέση ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, όσον αφορά δομές, όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια, είναι ότι αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν εργαλεία – πυλώνες σωστής, δημόσιας, περιφερειακής και δημοκρατικής ανάπτυξης. Άρα, η θέση μας βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη λογική της συγκυβέρνησης που με μοχλό το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την πώληση των περιφερειακών αερολιμένων μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιώτες. Μια τέτοια αντίληψη αλλοτριώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες αυτών των υποδομών αλλά μπορεί και να μετατρέψει το χαρακτήρα τους υποβαθμίζοντας το μεταφορικό τους έργο.
Έτσι, αυτό που η συγκυβέρνηση βαφτίζει ως αξιοποίηση στην ουσία είναι αποσιώπηση της βασικής λειτουργίας των αερολιμένων, η οποία συνίσταται:
1) στην ασφαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων
2) στη γεωπολιτική σημασία της διαχείρισης των αερολιμένων σε μια τόσο ευαίσθητη από γεωπολιτική άποψη περιοχή, όπως αυτή της ελληνικής επικράτειας
3) στον κοινωνικό χαρακτήρα τέτοιων δομών, καθώς η υγιής δημόσια χρήση τους μπορεί να αποτελέσει μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και
4) στον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην τουριστική ανάπτυξη
Θεωρούμε ότι η λογική της αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων μέσω της ιδιωτικοποίησης διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Από τη μια εξαιτίας της ύφεσης που διογκώνεται λόγω της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής, από την άλλη χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου η ιδιωτική διαχείρισή του επέφερε εκτόξευση των τελών που πληρώνει ο επιβάτης, καθιστώντας τον έτσι ως έναν από τους ακριβότερους αερολιμένες της Ευρώπης, γεγονός που έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην ίδια την αεροπορική κίνηση.
Τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου είναι δομές ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας, η ορθή δημόσια χρήση των οποίων και η διεύρυνση των λειτουργιών τους όλο το χρόνο μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες σημαντικής περιφερειακής ανάπτυξης».