Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εργαζόμενους ΟΣΕ και διοικ. υπ/λους ΠΘ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Το φετινό καλοκαίρι, από μεριάς κυβερνητικού έργου, ήταν μια περίοδος που βαθαίνει η κοινωνική καταστροφή και συνεχίζει η αποδόμηση και αποδιάρθρωση της χώρας. Δύο από τους τομείς οι οποίοι ήδη δέχονται και θα συνεχίσουν να δέχονται σφοδρότατα μνημονιακά πυρά από την δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ο ΟΣΕ.

Αφενός η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποδεκατίζεται από προσωπικό, αρχικά διοικητικό και έπεται συνέχεια για το Διδακτικό και Εργαστηριακό, αφετέρου o πάλαι ποτέ ενιαίος σιδηρόδρομος, όχι μόνο έχει κατακερματιστεί και υποβαθμιστεί, αλλά είναι στο επόμενο πακέτο υποδομών που ξεπουλιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Επειδή τόσο η παιδεία όσο και ο τομέας των μεταφορών έχουν δεχτεί σημαντικότατα πλήγματα από τους εντολοδόχους της τρόικα τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και επειδή και οι δυο αυτοί τομείς είναι απαραίτητο να στηριχθούν και να ενισχυθούν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην επίσκεψη στον σιδηροδρομικό σταθμό συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, όπου συζήτησαν πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον κατακερματισμό και την πώληση του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «σαλαμοποίηση» το συνεχές σπάσιμο του οργανισμού, το οποίο έχει σαν αποκλειστικό στόχο το διαχωρισμό του ΟΣΕ σε κερδοφόρο και μη, ώστε να ξεπουληθούν κομμάτι – κομμάτι και να παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο, το όχι κερδοφόρο κομμάτι των υποδομών. Αναφέρθηκαν επίσης, στο θέμα των απολύσεων, που επιχειρούνται να καλυφθούν με το πέπλο της «κινητικότητας-διαθεσιμότητας», που θα οδηγήσει δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία, καθώς και για τον συνεχή αποκλεισμό της περιοχής της Μαγνησίας σε ότι αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεσή με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δε νοείται ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς να ανήκουν στο δημόσιο και να ελέγχονται από αυτό καίριοι τομείς, όπως αυτοί των μεταφορών και της ενέργειας. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία είναι Δημόσιος και Ενιαίος Σιδηρόδρομος, ο οποίος θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και θα στηρίζει τις μεταφορές.

Στη συνάντηση που είχε με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενημερώθηκε αρχικά για το κρίσιμο θέμα των διαθεσιμοτήτων τόσο των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και του λοιπού προσωπικού που θα ακολουθήσει στο μέλλον, ώστε να πιαστούν οι στόχοι των απολύσεων που έθεσε η τρόικα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Κοινός τόπος και των δυο πλευρών ήταν πως το Πανεπιστήμιο είναι ήδη υποστελεχωμένο, ακόμη και με βάση τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας και πως νέες μειώσεις προσωπικού, μετά και τη μη ανανέωση συμβάσεων των συμβασιούχων διδασκόντων, θα οδηγήσει τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και άλλα Πανεπιστήμια στα πρόθυρα του λουκέτου.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι διοικητικοί υπάλληλοι, ο οποίος είναι αγώνας για τα συμφέροντα όλου του ιδρύματος, των φοιτητών, των διδασκόντων και κάθε είδους προσωπικού, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για Δωρεάν και Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Γραφείο Τύπου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει