Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», όπου και συναντήθηκε και συζήτησε με μέλη του σωματείου τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα άτομα με αναπηρία όσο και ειδικότερα για προβλήματα των τυφλών ατόμων.

Από μεριάς του σωματείου τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία ειδικότερα αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση δίνει ισχυρό χτύπημα στην Ελληνική κοινωνία. Η πολιτική που ακολουθεί η μνημονική κυβέρνηση κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Εξαφανίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και προωθεί μια διαδικασία διάσπασης του αναπηρικού κινήματος κατηγοριοποιώντας τα άτομα με αναπηρία.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, υπακούοντας κατά γράμμα τις εντολές τις τρόικα εξαφανίζει και τα ελάχιστα εναπομείναντα στοιχεία κοινωνικού κράτους. Η αναλγησία της τρόικας εσωτερικού είναι κατάφορη. Με πραξικοπηματικό τρόπο, που θυμίζει καθεστώτα περασμένων δεκαετιών, καταργεί τη διάταξη που η ίδια ψήφισε πριν από λίγες μέρες μαζί με το μνημόνιο 3. Δέκα μόλις μέρες από την ψήφιση κατέθεσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία εξαιρεί από τις απολύσεις δημόσιου τομέα και από τις μειώσεις συντάξεων μόνο τα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία. Αφήνει έξω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι τυφλοί, οι νεφροπαθείς, τα άτομα με σύνδρομο Down κ.α.

Είμαστε ξεκάθαρα ενάντιοι στην λογική της κυβέρνησης που θέλει το αναπηρικό κίνημα πολυδιεσπασμένο σε παραπληγικούς, τυφλούς, τετραπληγικούς κοκ. Η κοινωνία μας έχει χρειάζεται μια πολιτική που καθορίζεται με βάσεις τις ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας συνολικά και θα τις καλύπτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το αναπηρικό κίνημα στις δίκαιες διεκδικήσεις του, το οποίο συσπειρωμένο αλλά και ενωμένο με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα μπορεί να πετύχει το στόχο επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Να φύγουν δηλαδή τρόικες, μνημόνια και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα που καταστρέφουν τη χώρα και τις ζωές μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει