Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας είχε ο Π. Μουτσινάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας είχαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, οι ανεξάρτητοι Βουλευτές των Νομών Μαγνησίας και Κοζάνης, Πάρις Μουτσινάς και Γιώργος Κασαπίδης.

Στη σύντομη συνάντηση εργασίας εξετάστηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική ναυτιλία και τη λειτουργία των ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι, παρά το γεγονός πως η ελληνική πλοιοκτησία εμφανίζει σήμερα συνολική χωρητικότητα (gross tonnage) 164 εκατ. GΤ και βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, η ναυπήγηση στη χώρα μας έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εξακόσια (600) πλοία Ελλήνων εφοπλιστών ναυπηγούνται σε ασιατικά ναυπηγεία την ίδια ώρα που η ανεργία βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα στη χώρα. Υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εκατό χιλιάδες (100.000) θέσεις εργασίας αν τα μισά από αυτά τα πλοία ναυπηγούνταν στα εγχώρια ναυπηγεία. Ταυτόχρονα, θα εισέρρεαν στη χώρα τουλάχιστον τρία (3) δις δολάρια κατά τη διάρκεια της ναυπηγήσεως των ελληνόκτητων πλοίων αυτών.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου προωθεί επίσης τροπολογία αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με στόχο να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες.

Οι δύο ανεξάρτητοι Βουλευτές θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την τροπολογία, όποτε αυτή κατατεθεί στην Βουλή, κυρίως όμως θα στηρίξουν την πολιτική για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής στη χώρα μας, η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει