Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας με Δημάρχους πόλεων με λιμάνια

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μουτζούρη είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχοι πόλεων με λιμάνια εθνικής σημασίας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης.

Το θέμα που τέθηκε σε συζήτηση ήταν οι χερσαίες λιμενικές ζώνες και η εκπόνηση των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης των λιμένων σε απόλυτη εναρμόνιση με τις προτεραιότητες και τις λειτουργίες των πόλεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε ότι με βάση την εμπειρία και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να επανακαθοριστούν οι χερσαίες ζώνες, ενώ τα τμήματα αυτών που δεν συνδέονται λειτουργικά με τα λιμάνια, να αποδοθούν στους δήμους.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των σχεδίων, θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων. Μέσα στο 2013 θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα, σε όσα λιμάνια υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες και ωριμότητα.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε 57 λιμάνια, από τα οποία τα 16 είναι διεθνούς ενδιαφέροντος, 16 εθνικής σημασίας και τα υπόλοιπα 25 μείζονος ενδιαφέροντος.

Τη συζήτηση συντόνισαν εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει