Συνάντηση Πατσιαντά – Μεϊκόπουλου με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Με τον πρόεδρο του ΕΚΒ, κ. Θαν. Παπαδημόπουλο και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης”, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, μαζί με κλιμάκιο της δημοτικής Κίνησης και τον Bουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.
Κατά τη συνάντηση, από πλευράς της Διοίκησης του ΕΚΒ, έγινε αναφορά στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Μαγνησία, όπως επίσης και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς η πόλη μας συγκαταλέγεται στις 4 πόλεις της Ελλάδας με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας.
Επίσης, αναφέρθηκε πως το πρόγραμμα της παράταξης πρέπει να εμπεριέχει θέσεις που θα δίνουν προοπτική στήριξης στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και το σύνολο του εργασιακού κόσμου της πόλης.
Από πλευράς του επικεφαλής της Παράταξης, υπήρξε δέσμευση πως η συνεργασία μεταξύ της παράταξης και του ΕΚΒ, είναι δεδομένη και θα υπάρξει άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των προτάσεων του ΕΚΒ, με σκοπό την προστασία ανέργων και εργαζομένων.
Όπως αναφέρθηκε, η κατάσταση που βιώνει ο εργασιακός κόσμος και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, είναι αποτελέσματα πολιτικών των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλά κυρίως της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής. Η πλήρης ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι πανελλαδικά, μπορεί να υπάρξει περισσότερο σε κεντρικό επίπεδο, παρά σε επίπεδο Δήμου.
Τέλος, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, πως η συνάντηση ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, στα πλαίσια συνεργασίας και επικοινωνίας της παράταξης με το ΕΚΒ.