Συνάντηση Τζ. Τσαλίκη με το Δήμαρχο Λαρισαίων Α. Καλογιάννη για την ηλεκτροκίνηση ΣΓ Λάρισας-Βόλου

Η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και Περιφερειακή Σύμβουλος της Θεσσαλών Συμπολιτείας από την Μαγνησία, κ. Τζούλια Τσαλίκη, επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Στη συνάντηση παρέστη επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης κ. Δημ. Μαβίδης.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την στενότερη συνεργασία των δυο θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ζωτικής σημασίας ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου, στα πλαίσια βεβαίως της απαραίτητης ηλεκτροκίνησης όλου του Θεσσαλικού δικτύου.

Με δεδομένο ότι τελειώνουν τα έργα της βασικής γραμμής, πρέπει το έργο της ηλεκτροκίνησης να γίνει άμεσα, αφού θα είναι ένας προαστιακός ανάμεσα στις δυο πόλεις Λάρισα και Βόλο, αλλά και τους ενδιάμεσους σταθμούς. Η σύνδεση εξυπηρετεί σήμερα πολλές μετακινήσεις, ενώ με την ηλεκτροκίνηση αυτές θα πολλαπλασιασθούν, ενώ θα ενδυναμωθούν οι παραγωγικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Τονίστηκε ότι δεδομένη την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου μέσω του νέου ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει πλέον λόγος για καθυστερήσεις.

Τέλος συμφωνήθηκε να καταβληθούν ενέργειες προς την επίσπευση της δημοπράτησης, αλλά και συντονισμός για άλλα έργα του ΕΣΠΑ που εντάσσονται στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει