Συνάντηση της προέδρου Π.Σ.Γ. Ζέττας Μακρή με γυναίκες βουλευτές για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο

Συνάντηση γνωριμίας με τους βουλευτές στο Εντευκτήριο της Βουλής πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα τα μέλη της διοίκησης του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με την ευκαιρία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Στη συνάντηση, στην οποία εκλήθησαν και άνδρες βουλευτές που επιθυμούσαν να παραβρεθούν, η πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ζέττα Μακρή καλωσορίζοντας τους αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στους σκοπούς της δράσης του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με κυρίαρχο την ενθάρρυνση των γυναικών για συμμετοχή στην πολιτική. Όσον αφορά τους στόχους και τις προτεραιότητες για την τρέχουσα κοινοβουλευτική χρονιά τονίστηκε ότι προέχει η ισόρροπη συμμετοχή σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και τους θεσμός, στο Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό, στα Μέσα Ενημέρωσης, στις Διοικήσεις Οργανισμών και επιχειρήσεων. Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία και η δικτύωση με τις οργανώσεις νέων και τις νεολαίες των κομμάτων ενώ τέλος ότι θα επιδιωχθεί η γυναικεία οπτική να ενταχθεί και να ενσωματωθεί στο δημόσιο λόγο. Με τις ευχές και τις προτροπές όλων η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνεχή δράση και αδιάκοπη προσπάθεια προκειμένου ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών να διευρυνθεί και να αποτελεί μοχλό εγρήγορσης και πίεσης σε όλους τους τομείς της πολιτικής δράσης. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα επιδιωχθεί η διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και τα κοινά, η δημιουργία τοπικών παραρτημάτων, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και θεματικών εργαστηρίων και η δικτύωση των δράσεων με αντίστοιχους συνδέσμους και συμβούλια της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών (Π.Σ.Γ.) ιδρύθηκε το 1998 με κοινή απόφαση των εκλεγμένων γυναικών όλων των κομμάτων της Βουλής. Περιλαμβάνει 200 μέλη, που είναι γυναίκες νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί στο Ελληνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκλεγμένες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακοί καθώς και μέλη των γυναικείων τμημάτων των κομμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών που προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 30 Μαρτίου 2015 έχει τη σύνθεση: πρόεδρος : Ζέττα Μακρή, γενική γραμματέας : Έφη Μπέκου, ταμίας : Μαρία Συναρέλη, αντιπρόεδροι : Σταυρούλα Αντωνάκου, Τέτα Διαμαντοπούλου, Ζέφη Δημαδάμα, Άννα Καραμάνου, Χαρά Καφαντάρη, Ρένα Κιτσοπανίδου, Ευγενεία Τσουμάνη. 


Μπορεί επίσης να σας αρέσει